MINOXIDIL, NANOXIDIL & TRIOXIDIL

Initieel ontwikkelt als middel tegen hoge bloeddruk en per toeval ontdekt dat het haaruitval stopt en haargroei bevordert.

Courtesy to:RUN 4 FFWPU

All good things come in threes?

Wat is Minoxidil?

Minoxidil  is ontwikkeld als middel tegen hoge bloeddruk (vaatverwijder). Onderzoekers ontdekten per toeval dat bij mensen die minoxidil gebruikten het haar ging groeien. 

 

Ondertussen werd Minoxidil goedgekeurd door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) voor de behandeling van haaruitval en uitdunnend haar.  Minoxidil heeft een positieve invloed op de haarzakjes en brengt ze van een rust toestand naar een nieuwe groeifase.  Het patent voor Minoxidil is reeds jaren verlopen.  Dit wilt zeggen dat veel producenten van medicijnen het product op de markt brengen onder verschillende benamingen.

Bijwerkingen van Minoxidil

Minoxidil is verkrijgbaar in twee sterktes, 2% en 5%. De 5% sterkte is effectiever maar staat tevens bekend omwille van grotere bijwerkingen.  Algemeen staan acne, hoofdpijn, verhoogde of verlaagde hartslag (met mogelijks pijn in de borststreek) en spierkrampen bekend als bijwerkingen.  De lotion toepassing kan lokaal nog irritatie veroorzaken.

Nanoxidil, de opvolger van Minoxidil

Nanoxidil kan gezien worden als de opvolger van Minoxidil.  Geen gerapporteerde bijwerkingen, moleculair kleiner en bijgevolg beter opneembaar via de hoofdhuid en in tegenstelling tot Minoxidil is Nanoxidil vrij verkrijgbaar zonder doktervoorschrift.  Een belangrijke opmerking  is dat Minoxidil goedgekeurd werd door de FDA.  Bij Nanoxidil is dit nog niet het geval.  Nanoxidil werd ontwikkeld door DS laboratories.  Er zijn studies die de werking van Nanoxidil aantonen, maar een FDA bevestiging ontbreekt nog.

DS Laboratories en Nanoxidil

Biotech ontwikkelaar Devine Skin ontwikkelde Nanoxidil.  Een product die qua effectiviteit en verdraagbaarheid superieur is ten opzichte van Minoxidil.  De ontwikkeling van Nanoxidil duurde 5 jaar, maar de resultaten mogen er zijn.  Spectral DNC-N welke een onderdeel is van het merk Devine Skin, heeft het product op de markt gebracht met de bedoeling om Minoxidil's plaats in te nemen als behandeling tegen haaruitval.

Trioxidil: als 2 honden vechten voor één been?

WR Group heeft onder het merknaam Foligain het product trioxidil op de markt gebracht.   Foligain gaat op drie verschillende manieren haarverlies tegen: het zorgt voor een visueel vollere haardos, het voed de hoofdhuid doordat trioxidil rijk is aan voedingsstoffen en houdt deze ook gevangen op de hoofdhuid zodat deze soepel en gevoed blijft.  Foligain heeft verschillende toepassingen zoals een shampoo, conditioner, lotions, maar ook combinatie producten waar Trioxidil en Minoxidil samen in verwerkt zitten.