HAARVEZELS OF HAIRCONCEALERS

Haarvezels, ook wel concealers, hechten zich aan het bestaand haar en maken op die manier de algemene haardos voller.

Extra haar uit een strooibus?  Het kan!

Haarvezels (hairconcealers): wat is het?

Haarvezels, ook wel hair concealers genoemd, hechten zich aan het bestaande haar en maken op die manier de algemene haardos voller.  Deze vezels kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, maar de meest gebruikte haarvezels zijn gemaakt van organische keratine proteïnen of met andere woorden hetzelfde eiwit als het echte haar.

Haarvezels aanbrengen in 3 stappen

Het aanbrengen van haarvezels is een snelle manier om cosmetisch het verloren haar te gaan compenseren en ze kunnen op een eenvoudige manier uitgewassen worden.  Niks meer dan een standaard shampoo volstaat.  Het aanbrengen kan op verschillende manieren.  Het verspuiten via een spuitbus, opdeppen of door middel van een strooibus de vezels verstrooien in het haar.  De vezels hechten zich aan het haar en blijven op hun plaats door hun elektrostatische lading.  

Stap 1:  was en droog je haar.  Haarvezels hechten het best aan vers gewassen droog haar aangezien deze niet samen klit.  Elk individueel haartje kan vezels vergaren en bijgevolg bijdragen aan het geheel. 

Stap 2: breng de haarvezels aan op het haar en breng indien nodig in model of verdeel de vezels voorzichtig door met de vingertoppen door het haar te gaan.

Stap 3: alhoewel niet alle merken dit aanraden is het aangewezen om een haarspray te gebruiken.  Niettegenstaande de zeer positieve effecten en het gemakkelijk gebruik, zijn deze haarvezels minder bestand tegen de weer elementen dan dat de producenten beweren.

Het kiezen van de juiste haar vezel is belangrijk.  In eerste instantie moeten de vezels zich perfect mengen met het bestaande haar, zowel qua kleur als textuur.   Verschillende merken hebben kleurkaarten die je kan consulteren via de website van het merk.

Kleur van de haarvezels