FOCUS VERLEGGEN

Accessoires of extra 'looks' die de aandacht van een kalend hoofd wegtrekken of positief gaan versterken.

Sometimes all you need is a new perspective!

In tegenstelling tot andere wezens hebben wij geen kleurrijke veren, geen gevormde schubben, geen weelderig patroon in onze vacht.  Onze decoratie, als we het zo mogen noemen, is van nature vrijwel beperkt tot het haar op ons hoofd.  Hoe aantrekkelijk een volle weelderige haardos ook mag lijken, wat we aan elkaar aantrekkelijk vinden is grotendeels gebaseerd op symmetrie.  Hoe symmetrischer een gezicht is, hoe aantrekkelijker het lijkt voor anderen.  De symmetrie van ons gezicht kunnen we beïnvloeden door het uit te balanceren.  Dit kunnen we onder andere doen met een bril, een baard of een hoofddeksel.  En waarom niet alle drie!

Een bril accentueert je ogen in plaats van je kalend hoofd

Vroeger was een bril een noodzakelijk kwaad voor mensen met een slecht gezichtsvermogen.  Op vandaag is een bril zo trendy dat zelfs mensen zonder een probleem zich een trendy model aanmeten.  Het gaat zelfs zo ver dat sommigen met een zeer slecht gezichtsvermogen toch kiezen voor lenzen in combinatie met een nepbril.  Dit klinkt raar, maar een sterke bril is minder aantrekkelijk door de dikke glazen.  Daarbovenop verkleinen ze de ogen.  Corrigerende lenzen met een trendy nepbril is de oplossing en brengt eindeloze keuzemogelijkheden met zich mee.

 

Brillen zijn een mode accessoire geworden.  Wanneer je een bril draagt, omringt en accentueert het letterlijk een van je krachtigste lichaamsdelen namelijk je ogen in plaats van je kalend hoofd.

Courtesy to: Bruce Mars

VIRTUEEL

BRILLEN PASSEN

Animated GIF bril.gif

Het van origine Franse merk Alain Afflelou komt origineel uit de hoek met een uitermate goed virtueel platform om in 3D  brillen te passen.

Een bril dragen maakt je aantrekkelijker

In 2011 publiceerde het Swiss Journal of Psychology een studie die wetenschappelijk aantoonde dat mensen die een bril dragen aantrekkelijker zijn.  Een kort overzicht:

 

  • Een bril zorgt ervoor dat je er intelligent(er) uitziet.

  • Een leuke bril doet je in de goede zin opvallen en zorgt voor een goede eerste indruk

  • Met een eenvoudige verwisseling van het frame kan je er in een handomdraai modieus blijven uitzien.

  • Symmetrische gezichten zijn aantrekkelijker en brillen helpen je met een gebalanceerd gezicht.

  • Een bril creeert een vleugje misterie vleugje mysterie.  Mensen zullen je intrigerend vinden, wat altijd een aantrekkelijke eigenschap is.

  • Wanneer je een bril draagt, omringt en accentueert het letterlijk een van je krachtigste lichaamsdelen: je ogen.

  • Ze laten je zelfverzekerd lijken.

  • Ze laten je vriendelijk lijken

Whoever said that beauty is on the inside clearly could not grow a beard

Bij kalende mannen brengt een baard het gezicht terug in balans.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof een aanzienlijk deel van de kalende mannen een baard heeft.  Ook de foto's op deze website staan vol met bebaarde mannen.  Er is een logica om als kalende man een baard te laten groeien.  Het creëert namelijk een contrast.  De groei van een baard (of gezichtshaar in het algemeen) herstelt de balans die verloren gaat wanneer u uw haar begint te verliezen.  Het trekt tevens de aandacht weg van uw teruggetrokken haarlijn of kalend hoofd.

Beard_shutterstock_390281311 Compressed.

Het aantrekkelijkst met een baard!

Mannen met baarden worden volgens de Universiteit van Queensland als aantrekkelijker beschouwd dan mannen die slechts lichte stoppels hebben.  Als onderdeel van het experiment “ The Masculinity Paradox” werden mannelijke proefpersonen mooi geschoren gefotografeerd, vijf dagen, 10 dagen en 4 weken na het scheren.  Aan 8.500 vrouwen werd gevraagd om de mannen te beoordelen op hun aantrekkelijkheid.  Zware stoppels (10 dagen) werden het aantrekkelijkst gevonden, terwijl volle baarden die in vier weken werden gekweekt op de tweede plaats kwamen.  Lichte stoppels werden als de derde beste beschouwd, terwijl net geschoren mannen als minst aantrekkelijk werden beschouwd.

Hats are about emotion.  It's all about how they make you feel

HOEDSHOP

De grootste keuze in legercaps, baseball caps, newsboy, lederen hoeden, vissershoeden, beanies, docker en véél meer vind je bij de hoedenshop.

ezgif-2-7065925531c9.gif

Maakt een hoofddeksel je kaal?

Hoofddeksels zijn van alle tijden, maar is er een verborgen gevaar in hoeden?  Veroorzaakt het dragen van een hoofddeksel haaruitval?  Kan een hoofddeksel je echt kaal maken?  Het korte antwoord: neen.  Laat je dit vooral niet tegenhouden om een hoofddeksel te dragen.  De stelling dat je je haar kan verliezen door een hoofddeksel te dragen kom uit de hoek van “tractie alopecia”.   Tractie alopecia vindt plaats wanneer je veel stress op de haarzakjes legt en de haarlijn verdwijnt door dat trekken. Het komt voornamelijk voor bij Afro-Amerikaanse mannen en vrouwen die hun haar in strakke vlechten hebben gedragen.  Hoofddeksels bieden niet genoeg spanning om tractie alopecia te veroorzaken tenzij je hem zo strak draagt ​​dat het méér dan oncomfortabel zou aanvoelen.

Perfecte aanvulling aan je nieuwe look

Als je kalend bent, kan het juiste hoofddeksel de perfecte aanvulling zijn aan je nieuwe look.  Het brengt balans en trekt de aandacht.  Als kalende man is een hoofddeksel ook niet enkel een accessoire.  Ze zijn soms een noodzaak.  In de kou voel je elke windvlaag en in de zon lijkt je hoofd  een bakplaat.  Onderstaand een paar voorbeelden van hoe je jezelf een hoofddeksel kan aanmeten.  Let wel: het laatste wat je wilt doen is eruit zien alsof je je schaamt voor je kalend hoofd.  Wees niet de man met een wollige muts tijdens een hete zomerdag en zoek een goede balans tussen het al dan niet dragen van je nieuwe favoriet.

Clem Onojeghuo1.jpg

Courtesy to: Clem Onojeghuo

Courtesy to: Spencer Selover

bruce mars.jpeg

Courtesy to: Bruce Mars

Elle Hughes.jpg

Courtesy to: Elle Hughes

Reafon Gates.jpeg

Courtesy to: Reafon Gates

Arthur Ogleznev.jpeg

Courtesy to: Arthur Ogleznev

Wendy Wei.jpeg

Courtesy to: Wendy Wei