Taking care of your inside makes a big difference on your outside

Courtesy to: Pixabay

AMINOZUREN

De bouwstenen van ons lichaam die onze haarcellen structuur geven en zorgen voor het vervoer en opslag van voedingsstoffen.

Aminozuren: het logistiek transport van voedingsstoffen

Aminozuren zijn de organische bouwstenen van ons lichaam.   Ze geven onze cellen niet alleen structuur (spieren, weefsels …), maar zorgen tevens voor het vervoer en opslag van voedingsstoffen.  Ze dragen positief bij aan het functioneren van organen en zijn essentieel bij het (continue) herstel van weefsels waaronder haren.

De meeste aminozuren kan ons lichaam zelf aanmaken.  We noemen dit niet-essentiële aminozuren.  De aminozuren welke we dienen op te nemen via onze voeding noemen we de essentiële aminozuren.

Vlaams Instituut Gezond Leven en de voedingsdriehoek

Wie zich houdt aan de voedingsdriehoek van het Belgisch Instituut voor Gezond Leven en voldoende varieert, krijgt voldoende eiwitten en bijgevolg essentiële aminozuren binnen.

Deze aminozuren, vind je zowel in dierlijke als plantaardige producten terug. Dierlijke eiwitten vind je in vlees, vis, eieren en melkproducten. Bronnen van plantaardig eiwit zijn graanproducten (brood, rijst, deegwaren ,…), peulvruchten en noten.

Aminozuursupplementen – de oplossing voor een gezonde basis

Het streven naar een evenwichtig voedingspatroon is één.  Het daadwerkelijk bekomen is twee.  We rennen van de ene afspraak naar de andere, jongleren met huishoudelijke taken en to-do lijstjes en zoeken het perfecte evenwicht tussen werk, gezin, sportambities en avondjes uit met de vrienden.  Het gevolg is dat we meer en meer grijpen naar een snelle gap, het zoet houdertje of een kant en klare maaltijd.  Een structureel tekort aan aminozuren is dan ook geen onlogisch gevolg wetende dat het instituut voor gezond leven aanraad om twee maal per dag groenten te eten en hoge consumptie van dierlijke eiwitten niet aanbeveelt.

Aminozuur supplementen bieden het antwoord op dit structureel tekort welke noodzakelijk is voor een gezonde basis en het voorkomen van haaruitval.  Aminozuur is geen wonderproduct die de genetische kwaal zal verhelpen, maar het significant vertragen door de basis te verzorgen is het begin van alles.

Klantenservice​

Bestelling

Betaling

Verzending en bezorging

Ruilen en retourneren

Contact

Juridisch

Algemene voorwaarden

Privacy policy

Cookies

Bronnen en referenties

Over Taboo

Our story